Investiții noi în anul acesta

După ce anul trecut proiectul autorității locale din stațiune Covasna, care a vizat modernizarea a 11 străzi a fost finalizat cu succes, la sfârșitul lunii martie primarul József Gyerő, a semnat un contract pentru renovarea altor șapte străzi la Ministerul Dezvoltării. Finațarea investiției din orașul balnear se realizează în cadrul programului Anghel Saligny. (12. aprilie 2024.)

Kőrösi Csoma Sándor a fost o punte între Est şi Vest

Kőrösi Csoma Sándor a fost o punte între Est şi Vest, şi noi, maghiarii, suntem, de asemenea, o punte între Est şi Vest. Puntea înseamnă „mă înţeleg pe mine însumi şi înţeleg mediul care mă înconjoară”, şi astfel există o şansă mai mare de a ajunge la o înţelegere, a declarat, luni, János Csák, ministrul ungar al Culturii şi Inovaţiei, la inaugurarea Centrului Memorial şi Colegiul Popular „Csoma” din Covasna. (2024. 04. 09. / MTI)

„Zebrele” din Covasna, în „haine” roș-albe

Pietonii orașului Covasna vor trece strada, începând cu această săptămână, „pe roșu”. Nu este vorba despre culoarea semaforului, ci despre trecerile de pietoni de pe arterele principale, în zonele centrale și din preajma școlilor. Acestea au fost vopsite în roșu și alb, cu marcaje tip „covor roșu”, pentru creșterea vizibilității și siguranței trecătorilor.

Au demarat lucrările de cunstrucții la Centrul Wellness Covasna

La deschiderea Zilolor Orașului Covasna, care a avut loc la începutul lunii septembrie 2023., primarul József Gyerő a anunțat începerea lucrărilor de construcții la noul Centru Wellness. La o ședință din luna aprilie 2023 a Consiliului Local s-a vorbit despre începerea lucrărilor în luna mai. Șeful firmei care execută lucrările de construcții a explicat motivul întârzierii.

"Stațiunea mofetelor și a celor 1000 de izvoare de ape minerale"

Despre Covasna, Stațiunea mofetelor și a celor 1000 de izvoare de ape minerale la emisiunea Tinerețe fără bătrânețe din 13 februarie 2021, prezentat de Izabela Pănescu

S-a cumpărat Calea ferată îngustă Covasna–Comandău și Planul înclinat

18 ianuarie 2020 *** Consiliul Județean (CJ) Covasna și Primăria Covasna au cumpărat vineri, activele care fac parte din monumentul istoric denumit ”Ansamblul tehnic – Plan înclinat de la Covasna-Comandău” ale firmei de exploatare forestieră Brafor SA, care este în faliment. Cele două autorități și-au exercitat dreptul de preemțiune și au cumpărat activele constând în clădiri, terenuri și linia de cale ferată, pentru aproape 1,5 milioane lei.

Sâmbătă, 16 iunie a.c. se deschide oficial sezonul turistic în stațiunea Covasna

Sezonul turistic din stațiunea Covasna se va deschide oficial în weekendul care urmează, cu o serie de activități cultural-artistice și târguri tradiționale, potrivit responsabilului cu turismul în orașul Covasna, Thiesz János.

Staţiunea Covasna a atras aproape jumătate din numărul turiştilor care au vizitat judeţul anul trecut

Staţiunea Covasna a atras aproape jumătate din numărul total al turiştilor care au vizitat anul trecut judeţul Covasna, relevă o statistică prezentată marţi, de conducerea Consiliului Judeţean. Potrivit acesteia, anul trecut au fost înregistraţi oficial un număr de 97.222 de turişti, dintre care 90% din ţară şi 10% din străinătate.

Chestionar în vederea realizării brandului staţiunii Covasna

Conducerea Primăriei Covasna intenţionează să realizeze un brand al acestei staţiuni de interes naţional, în scopul promovării potenţialului balnear şi turistic şi creşterii vizibilităţii pe plan naţional şi internaţional.

Peste 70 de participanţi la concursul de schi din oraşul Covasna

Pârtia de schi „Lőrincz Zsigmond” din oraşul Covasna a găzduit sâmbătă, 21 ianuarie, concursul de schi alpin „Cupa Covasna 2017”. La eveniment au luat parte peste 70 de concurenţi atât din oraşul Covasna, cât și din București, Întorsura Buzăului, Sfântu Gheorghe, Zăbala, Comandău sau Gheorgheni. Competiţia a fost organizată de Primăria Orașului Covasna, cu sprijinul Asociației Alpinsport din Municipiul Sfântu Gheorghe.

Cercetașii covăsneni, prietenii micilor viețuitoare ale pădurii!

Într-una din cele mai reci zile din această lună, vineri, 20 ianuarie, noi, cercetașii covăsneni, înfruntând frigul, am mers în pădurea din Valea Zânelor și am amplasat hrănitoare cu semințe pentru păsările sălbatice. Am fost însoțiți de pădurarul Muguraș Papuc și inginerul Bogdan Ciangă, de la Ocolul Silvic Covasna, de la care am putut afla multe lucruri interesante despre zburătoarele ce populează pădurile Covasnei.

Primăria orașului Covasna – realizări și planuri pentru anul următor

La doar jumătate de an după ce a fost învestit în funcția de primar al stațiunii Covasna, Gyerő József trage linie și spune că per total anul 2016 a fost unul bun, în care a reușit să realizeze proiecte importante și necesare orașului pe care îl conduce, și spune că planurile pe care le are pentru anul ce va urma vor fi la fel de importante pentru comunitate și pentru promovarea turismului.