Nagykanizsa

Nagykanizsa (în gremană: Großkirchen, Großkanizsa; în croată: Velika Kaniža; în turcă: Kanije) este un oraș mijlociu cu rang de municipiu în județul Zala din Ungaria. Din punct de vedere geografic orașul este așezat pe dealurile Zala, iar părțle sale mai sudice se întind până la Zalaapáti.
La Nagykanizsa se poate ajunge pe șosea dinspre Budapesta și Letenye pe drumul principal nr.7 sau pe autostrada M7. Fiind un nod feroviar important, cu trenul se poate ajunge foarte ușor din direcțiile Budapesta, Pecs, Szombathely și Zagrab.


S-au îmlinit 30 de ani de la înfrățirea orașului Covasna cu Nagykanizsa

La sfârșitul lunii aprilie edilii orașului Covasna au participat la Zilele Municipiului Nagykanizsa, ocazie cu care i-au felicitat pe cetățenii urbei și pe reprezentanții autorităților locale cu prilejul aniversării a 30 de ani de la încheierea înțelegerii de înfrățire dintre cele două localități.

"Le mulțumesc tuturor celor care au pus bazele acestei relații speciale, celor care de-a lungul anilor și-au adus aportul la dezvoltarea legăturilor de prietenie dintre cele două orașe. Ne doresc, să realizăm cât mai multe proiecte comune de succes și în viitor, în folosul ambelor comunități!" - a declarat Gyerő József, primarul orașului.
Nagykanizsa története

Nagykanizsa és környéke történetének kutatása több mint százéves múltra tekint vissza. Rómer Flóris a magyar régészet egyik megalapítója múlt század végén az elsők között hívta fel a figyelmet a város történeti emlékeire.

Lapozz tovább