Informări

Pentru a mării dă click pe imagine!


ÎNŞTIINŢARE

Consiliul local al oraşului Covasna, având în vedere Hotărârea Consiliului Local 22/2010, cu modificările şi completările ulterioare, anunţă elevii din anul terminal de la unitatea de învăţământ „Liceul Kőrösi Csoma Sándor”, că termenul pentru depunerea dosarelor pentru obţinerea „Premiul de Excelenţă al Oraşului Covasna” - este până la 14 aprilie 2023, orele 12.00.

Dosarul va cuprinde următoarele documente:

- copie BI/CI;

- scrisoare de intenție;

- C.V.;

- adeverință pentru mediile anuale de la unitatea de învățământ unde își desfășoară activitatea;

- copie după diplome (obținute la concursuri sau olimpiade);

- copie după certificate de participare (la concursuri sau olimpiade);

- recomandări din partea organizațiilor;

- alte documente care atestă activitățile extrașcolare (membru trupă de teatru, cor, etc.).


Dosarele se depun la Primăria Oraşului Covasna, camera 6, secretariat.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură-Centrul Județean COVASNA

Informează fermierii arondați Centrului local Covasna că sediul local s-a mutat din str. Elisabeta nr.24 la noul sediu situat în Str. Pava de Sus nr 30.

Tabele cu analizele de apă potabilă în orașul Covasna

La ieșirea din stația de apă și rețea - luna aprilie 2022

La ieșirea din stația de apă și rețea - luna martie 2022

Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare.

Detalii aici >> 

Infotrafic - 20 iulie 2021

Din cauza executării lucrărilor de rcordare a apei potabile la noua grădiniță construită în str. Piliske nr. 4- 6, în data de 21.iulie 2021, între orele 08.00-16.00, circulația publică va fi închisă pe str. Piliske pe segmentul de drum situat între intersecția cu str. Gheorghe Doja și intersecția cu str. Timar.

Pe durata închiderii circulației se permite doar accesul riveranilor din zonă.

Informare cu privire la adoptarea unor noi măsuri în contextul evoluției recente a virusului influenței aviare (gripei aviare) subtipul H5N8.

Detalii aici >> 

Stimați cetățeni!


Vă informăm că prin Ordinul nr. 435/2021,  publicat în Monitorul oficial nr. 319, a fost stabilit calendarul conectării caselor de marcat la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi procedura de conectare.
Începând cu 31 martie 2021, casele de marcat se vor conecta la server respectând urmatoarele termene limită:

 

  • a) până la data de 30.06.2021 operatorii economici încadrați în categoria marilor contribuabili;
  • b) până la data de 30.11.2021 operatorii economici din categoria contribuabililor mijlocii și mici.
  • c) operatorii economici care achiziționează aparate de marcat electronice fiscale ulterior datei de 1.12.2021, la data instalării aparatului de marcat electronic fiscal.


Excepție fac comercianții care utilizează aceste case de marcat în zone fără acoperire în privința comunicațiilor electronice. Aceștia vor trebui să transmită o declarație care se găsește în ordinul susmenţionat.

Buletinul informativ al fermierului montan

Informare privind validarea rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie 2020.

 Primar >> 

 Consilieri >> 

 

 

Adăpostul de câini fără stăpân din Orașul Covasna,
adresă: strada Mikszáth Kálmán nr. 14
Program de vizitare: 10.00-12.00

Informații în legătură cu activitatea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, adopții, donații, se pot obține la sediul adăpostului, în timpul programului de funcționare, sau prin telefon la numărul 0040 267 340 001 sau personal la sediul Primăriei Orașului Covasna

HOTĂRÂRE Nr. 339 din 30 aprilie 2020 privind aprobarea Programului naţional apicol pentru perioada 2020 - 2022, a normelor de aplicare, precum şi a valorii sprijinului financiar

 Descarcă de aici >> 

Informare cu privire la suspendarea obligativității de a se prezenta la viza lunară a persoanelor din evidența AJOFM Covasna.

 Detalii aici >> 

Măsuri speciale și recomandări pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în orașul Covasna

 Detalii aici >> 

Înființarea Oficiului de dezvoltare montană

Prin Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 760/R din 13.02.2019, privind aprobarea centrelor regionale de dezvoltare montană, a oficiilor de dezvoltare montană, a locului de desfășurare a activității precum și a județelor și unităților administrative teritoriale arondate, în cadrul Agenției Naționale a Zonei Montane (AZM) a fost înființat Oficiul de Dezvoltare Montană (ODM) Întorsura Buzăului, care funcționează începând cu data de 01.06.2019 în localitatea Întorsura Buzăului, str. Mihai Viteazul nr. 171. Detalii aici >> 

În atenția agenților economici

Informarea agenților economici care funcționează în teritoriul arondat primăriei, în vederea obținerii Licenței-Autorizație de Comunicare Publică a Fonogramelor emisă de UPFR pentru utilizarea muzicii în scop ambiental. 

În atenția locatarilor de la blocuri care sunt obligați, prin efectul legii, să-și înregistreze asociația de proprietari     

ORDIN nr. 1058 din 11 februarie 2019 privind aprobarea conţinutului-cadru al statutului asociaţiei de proprietari şi al regulamentului condominiului


Noutate legislativă: Viză anuală pentru autorizaţia de mediu

Agenţia pentru Protecţia Mediului covasna informează toţi titularii/deţinătorii de autorizaţii de mediu/autorizaţii integrate de mediu, despre apariţia Ordinului nr.1171/05.11.2018 privind aprobarea procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizaţiei de mediu şi autorizaţiei integrate de mediu, publicat în Monitorul Oficial al României Partea I nr. 967/15.11.2018.

"Prezenta procedură reglementează condiţiile de solicitare, de aplicare sau de respingere a vizei anuale a autorizaţiei de mediu şi autorizaţiei integrate de mediu, în acord cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 195/2005 din 22 decembrie 2005 privind protecţia mediului, aprobată prin Legea nr. 265/2006 cu modificările şi completările ulterioare. Având în vedere faptul că Autorizaţia de mediu şi autorizaţia integrată de mediu îşi păstrează valabilitatea pe toată perioada în care beneficiarii lor obţin viza anuală, toţi titularii/deţinătorii de autorizaţii de mediu/autorizaţii integrate de mediu trebuie să solicite (viza anuală) la Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna în fiecare an, cu minim 60 de zile înainte de ziua şi luna în care a fost emisă autorizaţia de mediu sau autorizaţia integrată de mediu", se arată într-un comunicat al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Covasna.

De asemenea, în comunicatul citat se precizează că pentru derularea procedurii de aplicare a vizei anuale nu se percep taxe sau tarife.


Norma din 4 februarie 2014 de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației


Legea nr. 62 din 9 martie 2018 - privind combaterea buruienii ambroziaCampania naţională: "Informare acasă! Siguranţă în lume!"

Campania naţională: "Informare acasă! Siguranţă în lume!" - Un cetăţean informat, un cetăţean câştigat! 


Informare privind pesta porcină africană

Descarcă de aici planul de acţiuni pentru combaterea pestei porcine africane


Infotrafic - 26 mai 2018

Cu ocazia evenimentului festiv Ultimul Clopoțel organizat de Liceul “Kőrösi Csoma Sándor” în data de 26.05.2018, între orele 09.00-13.00 circulația se va desfășura pe sens unic pe următoarele străzi:

  • Strada Școlii (de la intersecția cu strada Ignácz Rózsa până la strada cu Bitai Demeter, în această direcție)
  • Strada Școlii (de la intersecția cu strada 1 Decembrie 1918 până la intersecția cu strada Bitai Demeter, în această direcție)
  • Ștefan cel Mare (de la intersecția cu strada Meșteșugarilor până la intersecția cu strada 1 Decembrie 1918, în această direcție)

În acest interval, pe străzile menționate mai sus, va fi posibilă parcarea autovehiculelor pe ambele părți ale carosabilului.

Pimar,
Gyerő József


Recrutare de rezervişti

În perioada 02.04.2018-08.06.2018 CMJ Covasna recrutează candidați pentru ocuparea funcțiilor de rezervist voluntar pentru UM din județele Covasna, Brașov, Bacău, Buzău, Vrancea. Mai multe detalii >>aici<<


Premiului de Excelență al Orașului Covasna pentru activități școlare

Lista cu numele elevilor din Liceul “Kőrösi Csoma Sándor” care au depus dosar pentru obținerea Premiului de Excelență al Orașului Covasna pentru activități școlare. 


Program de informare proiect european pentru crearea de noi afaceri

Obiectivul proiectului este dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi crearea de noi afaceri în Regiuna Centru, inclusiv judeţul Covasna, prin furnizarea de programe de formare profesională şi activităţi integrate persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18-64 ani.

Îţi oferim:

  • Curs de Antreprenoriat acreditat, unde înveţi cum să îţi pui ideile în ordine concrecizându-le în plan de afaceri.
  • Materilale suport şi exemple de bune practici.
  • Sprijin financiar şi juridic în vederea înfiinţării afacerii la care a visat.
  • Maximum 35.000 euro pentru derularea afacerii.

Vino şi participă la prezentarea proiectului în 18.04.2018, începând cu ora 17.00, la Casa Orășenească de Cultură Covasna (str. 1 Decembrie 1918, nr.1).

Mai multe detalii pe pagina facebook al evenimentului: www.facebook.com/events/356299721547541

Audienţe

• Primar - marţi ora 13.00 *
• Viceprimar - joi ora 11.00
• Secretar - miercuri ora 11.00

* Înscrierile se fac la secretara primarului pe baza actului de identitate