Piros-fehér zebrák Kovásznán

Az utóbbi hetekben a fürdővárosban Sepsi OSK-színűre festették a belvárosi gyalogátjárókat. A munkálatokat önerővel végezték, a költségeket a helyi büdzséből fedezték.

Elkezdték a kovásznai wellnessközpont építését

A 2023. szeptember elején tartott kovásznai városünnep megnyitóján Gyerő József polgármester ünnepélyesen bejelentette, hogy az építő elkezdte a wellnessközpont építését. Egy korábbi tanácsülésen májusi munkakezdésről beszéltek, a késés okáról a kivitelező építkezési vállalat vezetője nyilatkozott lapunknak.

"A mofetták és 1000 bórvízforrás városa"

Műsor a DIGI 24 tévéadón, a Mofetták és ezer bórvízforrás városáról.

Önkormányzati tulajdonban a sikló és a kisvasút

2020 január 19 *** Kovászna Megye Tanácsa és Kovászna Város Önkormányzata megvásárolta a Kovászna és Kommandó közötti siklót, erdei kisvasutat és a hozzájuk tartó ingatlanokat és ingóságokat – közölte pénteken este a megyeháza sajtóirodája. A két önkormányzat élt az ipartörténeti műemlék elővásárlási jogával, és a felszámolás alatt levő Brafor erdőkitermelő vállalat csődbiztos által meghirdetett aktíváit megvásárolta.

Félezer széket adományozott erdélyi testvérvárosának Gyula

A kovásznai önkormányzatnak ajándékozta az Erkel Ferenc Művelődési Központ korábbi színháztermi székeit a gyulai önkormányzat, az adományt június 13-án szállították el az Almásy-kastély cselédszárnyából

Tulajdonjogot tisztáznak

Bürokratikus pingpong-játszmába került a 11 utca korszerűsítését megcélzó pályázat, azt ugyanis a gyulafehérvári Regionális Fejlesztési Ügynökség visszautasította, arra hivatkozva, hogy a felújításra javasolt utcákban levő víz- és szennyvízhálózat fölötti köztulajdonjogát a város nem tudja bizonyítani. A városvezetés a jogi lépéseket megkeresve megfellebbezte a döntést, hogy végre tisztázhassák ezt a lehetetlen helyzetet.

Vendégforgalmi szemléletváltást hozna

Látványos eredmény ugyan még nincs, de a kovásznai városháza megtette az első lépéseket a rég tervezett wellnessközpont létrehozásához. Megrendelték a területrendezési tervet, a szükséges felméréseket, földtani tanulmányokat – tudtuk meg Gyerő József polgármestertől.

Sikeres síverseny több mint 70 résztvevővel

Január 21-én a Lőrincz Zsigmond Sípályán a sepsiszentgyörgyi Alpin Sport Egyesület szakmai közreműködésével a kovásznai Polgármesteri Hivatal megrendezte a Kovászna Kupa sívetélkedőt, amelyen több mint 70 versenyző méretkezet meg különböző korcsoportban.

Nem lesz néprajzi múzeum

Mégsem létesít néprajzi múzeumot a kovásznai városháza a Szabadság utca 11. szám alatti ingatlanában. A helyi tanács még 2005-ben indította el az eljárást, hogy lakóházból múzeummá minősítsék az épületet, erről elvi döntés is született a 2005/55-ös határozat alapján. A tényleges lépések azonban elmaradtak, így a város képviselői testülete csütörtökön visszavonta korábbi határozatát.

Évet értékelt a polgármester

Gyerő József polgármester alig fél éve tölti be az elöljárói tisztséget az önkormányzatnál, de mint mondta: a közigazgatási munkával való ismerkedés mellett több megvalósításról is beszámolhatnak. Az elöljáró az idei tervekről is beszélt.