Nagykanizsa

Nagykanizsa (németül: Großkirchen, Großkanizsa; horvátul Velika Kaniža; törökül: Kanije) közepes méretű megyei jogú város Zala megyében. A Nagykanizsai járás központjaként számos település tartozik a vonzáskörzetébe. Földrajzilag a város egész területe a Zalai-dombság területén fekszik, délebbi részei pedig a Zalaapáti-hát részét képezik.
Autóval Budapest, illetve Letenye irányából a 7-es főúton, vagy az M7-es autópályán lehet megközel1teni. Mivel fontos vasuticsomópont, vonattal is könnyen el lehet érni Budapest, Szombathely, Pécs és Zágráb irányából.


30 éves testvérvárosi kapcsolatot ünnepeltek

A város elöljárói április végén részt vettek a Nagykanizsai Városnapokon, mely alkalommal köszöntötték Nagykanizsa polgárait és elöljáróit a két város közötti testvértelepülési kapcsolat létrejöttének 30. évfordulója alkalmából.

 

"Elismerés illesse mindazokat, akik az évek során ezen gyümölcsöző viszony megalapozásáért és ápolásáért fáradoztak. Közösségeinknek további eredményes munkát és együttműködést kívánok" - mondta Gyerő József polgármester.
Nagykanizsa története

Nagykanizsa és környéke történetének kutatása több mint százéves múltra tekint vissza. Rómer Flóris a magyar régészet egyik megalapítója múlt század végén az elsők között hívta fel a figyelmet a város történeti emlékeire.

Lapozz tovább