"Stațiunea mofetelor și a celor 1000 de izvoare de ape minerale"

Despre Covasna, Stațiunea mofetelor și a celor 1000 de izvoare de ape minerale la emisiunea Tinerețe fără bătrânețe din 13 februarie 2021, prezentat de Izabela Pănescu

S-a cumpărat Calea ferată îngustă Covasna–Comandău și Planul înclinat

18 ianuarie 2020 *** Consiliul Județean (CJ) Covasna și Primăria Covasna au cumpărat vineri, activele care fac parte din monumentul istoric denumit ”Ansamblul tehnic – Plan înclinat de la Covasna-Comandău” ale firmei de exploatare forestieră Brafor SA, care este în faliment. Cele două autorități și-au exercitat dreptul de preemțiune și au cumpărat activele constând în clădiri, terenuri și linia de cale ferată, pentru aproape 1,5 milioane lei.

Sâmbătă, 16 iunie a.c. se deschide oficial sezonul turistic în stațiunea Covasna

Sezonul turistic din stațiunea Covasna se va deschide oficial în weekendul care urmează, cu o serie de activități cultural-artistice și târguri tradiționale, potrivit responsabilului cu turismul în orașul Covasna, Thiesz János.

Staţiunea Covasna a atras aproape jumătate din numărul turiştilor care au vizitat judeţul anul trecut

Staţiunea Covasna a atras aproape jumătate din numărul total al turiştilor care au vizitat anul trecut judeţul Covasna, relevă o statistică prezentată marţi, de conducerea Consiliului Judeţean. Potrivit acesteia, anul trecut au fost înregistraţi oficial un număr de 97.222 de turişti, dintre care 90% din ţară şi 10% din străinătate.

Chestionar în vederea realizării brandului staţiunii Covasna

Conducerea Primăriei Covasna intenţionează să realizeze un brand al acestei staţiuni de interes naţional, în scopul promovării potenţialului balnear şi turistic şi creşterii vizibilităţii pe plan naţional şi internaţional.

Peste 70 de participanţi la concursul de schi din oraşul Covasna

Pârtia de schi „Lőrincz Zsigmond” din oraşul Covasna a găzduit sâmbătă, 21 ianuarie, concursul de schi alpin „Cupa Covasna 2017”. La eveniment au luat parte peste 70 de concurenţi atât din oraşul Covasna, cât și din București, Întorsura Buzăului, Sfântu Gheorghe, Zăbala, Comandău sau Gheorgheni. Competiţia a fost organizată de Primăria Orașului Covasna, cu sprijinul Asociației Alpinsport din Municipiul Sfântu Gheorghe.

Cercetașii covăsneni, prietenii micilor viețuitoare ale pădurii!

Într-una din cele mai reci zile din această lună, vineri, 20 ianuarie, noi, cercetașii covăsneni, înfruntând frigul, am mers în pădurea din Valea Zânelor și am amplasat hrănitoare cu semințe pentru păsările sălbatice. Am fost însoțiți de pădurarul Muguraș Papuc și inginerul Bogdan Ciangă, de la Ocolul Silvic Covasna, de la care am putut afla multe lucruri interesante despre zburătoarele ce populează pădurile Covasnei.

Primăria orașului Covasna – realizări și planuri pentru anul următor

La doar jumătate de an după ce a fost învestit în funcția de primar al stațiunii Covasna, Gyerő József trage linie și spune că per total anul 2016 a fost unul bun, în care a reușit să realizeze proiecte importante și necesare orașului pe care îl conduce, și spune că planurile pe care le are pentru anul ce va urma vor fi la fel de importante pentru comunitate și pentru promovarea turismului.