Legislația referitoare la SARS - COV - 2

- Ordinul nr. 3235 din 4 februarie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

- HOTĂRÂRE GUVERNULUI nr. 394 din 18 mai 2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. ( Precizările Comandantului acțiunii Centrului Național pentru Coordonare și Conducere a Intervenției privind considerarea zonei metropolitane.)

- Ordinul nr. 1731 din 15 mai 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS - COV - 2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul economiei, pe durata stării de alertă.

- Ordinul nr. 4259 din 15 mai 2020 pentru stabilirea unor măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS - COV - 2 în unitățile/instituțiile de învățământ, instituțiile publice și toate structurile aflate în subordonarea sau coordonarea Ministerului Educației și Cercetării.

- Ordinul nr. 2855 din 15 mai 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS - COV - 2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.

- Ordinul nr. 3577 din 15 mai 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS - COV - și pentru asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă, pe perioada stării de alert.

- Legea nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID - 19.

- Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 68 din 14 mai 2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative cu incidență în domeniul managementului situațiilor de urgență și al protecției civile.

Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 69 din 14 mai 2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, precum și pentru instituirea unor măsuri fiscale.

- Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 70 din 14 mai 2020 privind reglemtarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS COV 2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, a Legii educației naționale nr. 1/2011, precum și a altor acte normative.

- Hotărârea nr. 24 din 14 mai 2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control al infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS COV 2.Cetățenii sosiți din străinătate se vor autoînregistra la:

ANUNȚ

 

Având în vedere Pandemia COVID-19, în clădirea Primăriei este suspendată activitatea de relații cu publicul până la comunicarea măsurilor dispuse ca urmare a instituirii stării de urgență.

Cererile cu privire la rezolvarea anumitor probleme se vor trimite online pe adresa de e-mail: primar@primariacovasna.ro, prin poștă la adresa Covasna, str. Piliske nr.1 jud. Covasna, sau prin fax la nr. fax 0267-342679

Pentru informații puteți suna la telefon: 0267-340 001 în timpul programului de lucru astfel:

  • Luni-Joi 7:30-16:00
  • Vineri 7:30-13:30

În afara programului de lucru, pentru urgențe sunați la SVSU (Pompierii Voluntari) Covasna la tel. nr. 0267-340 612

Pentru plata amenzilor utilizați platforma www.ghiseul.ro secțiunea Plată amenzi

Vă mulțumim pentru înțelegere !

* * * * *

MĂSURI SPECIALE SI RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII CORONAVIRUSULUI ÎN ORAŞUL COVASNA:

Până în 31 martie se suspendă orice activitate cultural-sportivă în oraşul Covasna în cadrul Casei de Cultură, bibliotecii oraşeneşti, Centrului Cultural, Clubului elevilor, Casei de Cultură Chiuruş, Sălii „Unirea, Sălii de Sport din Voinesti.

Până în 31 martie se închide în ziua de sâmbătă Piaţa săptămânală şi nu se mai organizează Târg de produse tradiţionale.

Operatorul de transport public local şi transportatorii în regim de taxi vor dezinfecta de cel puţin două ori pe zi mijloacele de transport public local/taxiurile: mânere şi bare de susţinere, scaune, bordul maşinii, uşi de acces, cu punerea la dispoziţie de geluri dezinfectante pentru şoferi şi călători după plata biletelor de călătorie.

Spaţiile comerciale vor lua măsuri pentru dezinfecţie zilnică, de cel puţin două ori pe zi: mânere coşuri, cărucioare, mânere uşi, bara de delimitare, banda rulantă la casa de marcat, gel dezinfectant pentru vânzătoare şi clienţi după folosirea banilor, cu recomandarea ca fiecare client să respecte distanţa minimă de un metru între clienţi.

Se recomandă ca în cadrul slujbelor religioase şi al evenimentelor private să se respecte măsura instituită la nivel naţional, şi anume, să nu se depăşească numărul maxim de 100 persoane.

La nivelul Primăriei oraşului Covasna se suspendă audienţele cu cetăţenii, care însă, se pot adresa instituţiei în scris sau prin email: primar@primariaco vasna.ro

Se recomandă ca în spaţiile de joacă pentru copii persoanele să respecte distanţele recomandate , urmând ca obiectele care fac parte din locurile de joacă să fie dezinfectate.

Se recomandă tuturor cetăţenilor oraşului să informeze cu sinceritate instituţiile abilitate despre orice situaţie care reprezintă pericol de infectare cu coronavirus pentru siguranţa lor, a membrilor de familie, a colegilor, a vecinilor, etc.

Primăria oraşului Covasna va efectua activităţi de dezinfecţie a spaţiilor publice: trotuare, locuri de joacă pentru copii, parcuri, alei pietonale, etc. începând cu data de 14 martie 2020.

Începând din data de 13 martie 2020, S.C. Gos Trans Corn S.R.L. şi Primăria oraşului Covasna vor efectua acţiuni de dezinfecţie pe platformele de colectare a deşeurilor menajere şi a pubelelor de colectare selectivă a deşeurilor.

De asemenea, informăm cetăţenii că accesul cu publicul în primărie va fi restricţionat, astfel încât într-un birou să nu fie mai mult de 1 persoană în acelaşi timp.

Primar,
Gyerő József

În spatele cifrelor, suflete umane măcinate de sentimentele nesiguranței, incertitudinii, îngrijorării, fricii. Administrația locală este lângă cetățenii plasați în carantină sau izolare. În cazurile - excepționale, vreau să cred -, în care aceștia chiar nu se pot baza pe sprijinul prietenilor, rudelor, cunoștințelor în a-și procura cele strict necesare traiului (medicamente, hrană, etc.), îi îndemnăm să sune la nr. de telefon 0267340001 (primărie), sau nr. 0267340612 (pompierii voluntari,, după programul de lucru și în weekend), pentru a fi ajutați. Cu cât mai grea va deveni situația, cu atât mai solidari și uniți trebuie să fim!

Lincuri utile - Vaccinare

Rata de incidență a infectării cu COVID-19 la nivelul UAT Covasna
Nr. populațieInfectațiRata de infecțieData
4,5531.03.2021.
10999272,4516.03.2021

Anunț

Conform Hotărârii nr. 5. a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al orașului Covasna, în incinta Pieții Agroalimentare,

PURTAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE ESTE OBLIGATORIE ÎN FIECARE SÂMBĂTĂ ÎN INTERVALUL ORAR 8-14!