Kovászna

hivatalos honlapja

Semmit nem tettek, de újabb haladékot kértek

Egy, a városképet rondító betonszörny ügye merült fel a kovásznai tanács legutóbbi ülésén: arról az ingatlanról van szó, amelyet a szakszervezet szállodának tervezett, de az építkezés abbamaradt.

A Testvériség Szakszervezet (CNLSR Frăția) a tulajdonában lévő Montana Szálloda és a Tóth utca közötti részen kezdett új szálloda építésébe Kovásznán még az 1990-es években. Kétszáz személy fogadására alkalmas, háromcsillagos, kezelőbázissal felszerelt ingatlant képzeltek el, és a városházától bérelt területen kezdték el az építkezést, de a kezdeti lendület alábbhagyott, pénzhiány miatt leállt a befektetés. 2010-ben – hogy ne kelljen több bért fizetniük – kérték a polgármesteri hivataltól, a területet adják el a szakszervezetnek. A városháza 2011-ben eleget tett a kérésnek, eladta a területet 339 700 lejért, de néhány feltételt is szabott.


Folytatás

Kovásznán megkezdődött a síszezon

A kovásznai Lőrincz Zsigmond Sípályán természetes hó is van, a hóágyú is működik, a havat a hótaposó tömöríti, a felvonók működnek, esténként a megvilágítást is bekapcsolják – tudtuk meg Jeszenovics Károly alpolgármestertől. A nagyobbik – egy kilométeres – pálya felsőbb részein azonban  több hóra lenne szükség a gondtalan sízéshez. Egy-két napig még az alsó szakaszon működtetik a hóágyút, hogy felmelegedés esetén is elégséges legyen a hó vastagsága, majd a fennebb költöztetik a műhavat előállító berendezést.


Folytatás

Nem nőnek az adók Kovásznán

Jövő évben sem fizetnek több járandóságot a kovásznaiak. A helyi tanács döntésének értelmében az idei szinten maradnak az adók és illetékek, az eddigiekhez hasonlóan bizonyos kategóriák számára az adócsökkentés, illetve -eltörlés is érvényben marad.

Az adók kérdését decemberi utolsó gyűlésén tárgyalta a testület. A rendelkezések kevésbé módosultak, a magánszemélyeket nem érintik. Elfogadták, hogy a magánszemélyekhez hasonlóan tízszázalékos kedvezményben részesüljenek azok a jogi személyek, akik március végéig befizetik teljes adójukat – ez érvényes az épületek, területek, járművek után befizetendőkre.


Folytatás
KOVÁSZNA POLGÁRMESTERI HIVATALA


525200 Kovászna

 Piliske utca 1. szám 

Kovászna Megye 

RomániaTelefon:

+40-267-340001

+40-267-340880

+40-267-341555Fax:

 

+40-267-342679MUNKAIDŐ:


Hétfő - Péntek

8.00 - 16.00 óráig

Térképek

Csomakőrös
Vajnafalva

 


Látogatók:


eXTReMe Tracker 


Copyright © 2013-2015.   Minden jog fenntartva                                                                                                                              Felhasználói feltételek       |    Impressum