"Hálózat a társadalmi vállalkozások sikerességéért"

Konferencia a kovásznai Clermont Szállóban

Április 13 - 15

Az előző évek testvérvárosi együttműködésének tematikái után a tematikus fókusz a helyi gazdaságra, ezen belül a társadalmi vállalkozásokra került. A társadalmi vállalkozások egyre nagyobb szerepet kapnak a fenntartható európai gazdaság kialakításában és sokak szerint társadalmi és gazdasági kohézió motorjaiként, valamint az európai, gazdasági és szociális modell megújulásának fontos eszközeként kell tekintenünk rájuk.

A társadalmi vállalkozások sikeressége hozzájárulhat a társadalom perifériájára szorult rétegek felemeléséhez, modellt és adaptálható jó gyakorlatokkal szolgálhatnak erősítve a társadalmi szolidaritást.

A projekt fő célja, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi vállalkozások szerepére, működésére és lehetőségére helyi és európai szinten. Egyfelől fontosnak tartja, hogy a már működő vállalkozások képviselői megismerhessék más országok, települések jó gyakorlatait és modelljeit, közvetlen partneri és üzleti kapcsolatokat alakítsanak ki a testvértelepülések hálózatán belül, másfelől a helyi társadalom aktív szereplői konkrét ismereteket szerezzenek a társadalmi vállalkozások szerepéről, mibenlétéről és ezt a saját közösségeikben bemutassák egyfajta multiplikátor szerepet töltve be.

A konferencia állomás közvetlen témája a "Szociális gazdaság: törvényi szabályozások, lehetőségek és keretek."

Szívesen várunk minden kedves vállalkozót, leendő vállakozót és érdeklődőt 2018 április 14-én 9.00 órától a Clermont Szálló Eminescu előadótermében a "Hálózat a társadalmi vállalkozások erősítéséért" című konferenciára.


2018. évi Rendezvények és kulturális események naptára

Kőrösi Csoma Sándor Napok

Kőrösi Csoma Sándor (1784. februar 27. - 1842. április 11.), nagy keletkutató tudósunk emléke előtt tisztelgő rendezvénysorozat

Április 12-15

Turisztikai Szezonnyitó

Új rendezvény

Május

Juhászlakodalom

Hagyományos Illés-napi rendezvény

Július 21-22

Kovásznai Városnapok

XXI. Kiadás

Szeptember 7-9