COVASNA

site oficial

Primăria orașului Covasna – realizări și planuri pentru anul următor

       La doar jumătate de an după ce a fost învestit în funcția de primar al stațiunii Covasna, Gyerő József trage linie și spune că per total anul 2016 a fost unul bun, în care a reușit să realizeze proiecte importante și necesare orașului pe care îl conduce, și spune că planurile pe care le are pentru anul ce va urma vor fi la fel de importante pentru comunitate și pentru promovarea turismului.

    Gyerő József spune că odată ajuns la conducerea Primăriei orașului Covasna a trebuit să învețe „dedesubturile muncii în administrație” și să se acomodeze cu problemele instituției, pentru ca mai apoi să poată să le rezolve. Consideră că proiectele derulate în acest an s-au finalizat cu succes, însă nu se oprește aici și spune că are planuri mari pentru anul 2017, proiecte menite să dezvolte turismul în stațiunea Covasna și să îi facă pe cetățenii orașului să se simtă bine în orașul în care trăiesc.

     „Pe de o parte am încercat să finalizez acele programe, proiecte, lucrări pe care mi le-a lăsat antecesorul meu în acest post, și să încep altele pentru a pregăti investițiile și proiectele pentru anul sau anii care vor urma. În ceea ce privește prima categorie de activitate am reușit, și consider că este un succes, să finalizăm proiectul Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013, pe Axa 5.2. – cele 16 străzi pe care le-am reabilitat, acea investiție majoră care a făcut ca astăzi, orașul Covasna să arate altfel decât arăta acum 2-3 ani de zile. Am întocmit procesul de recepție a execuției acestor lucrări, și în plus, am reușit să suplinim o lacună a proiectului inițial, de racordare a utilităților executate pe noul proiect, la utilitățile vechi existente în oraș, fiindcă această lucrare nu a fost prevăzută în proiect, și astfel exista o posibilitate să fim obligați să returnăm banii accesați pe această posibilitate de finanțare. Am reușit să implementăm, să terminăm acest proiect, inclusiv prin execuția acestor lucrări suplimentare de racordare – interconectare a rețelelor vechi cu cele noi. Aceasta zic că este o sarcină pe care am reușit să o duc până la capăt, să o execut. În ceea ce privește lucrările curente, munca din Primărie, eu zic că am făcut față acestora și am reușit să pregătim un proiect pentru viitor, pe POR 2014-2020, Axa 7.1. care vizează reabilitarea infrastructurii în stațiunile turistice din România, am pregătit un proiect pe care l-am depus la ADR Centru. Într-o primă fază, datorită unor probleme de neconformitate administrativă, proiectul a fost respins. Am refăcut proiectul, am eliminat acele probleme care ne-au fost semnalate de către organismul intermediar și l-am redepus acum 3-4 zile, într-o altă formă. Sper ca acest proiect să fie găsit finanțabil pe această axă. Dacă într-adevăr acest proiect ar fi câștigător, eu zic că am avea de lucru și am avea o posibilitate de dezvoltare a orașului în anii următori, până în 2020. Acesta este un proiect major pe care vrem să îl executăm în viitor.” – a declarat primarul orașului Covasna, Gyerő József.

     Cât despre planurile pentru anul viitor, primarul Gyerő József este încrezător și spune că lucrările începute vor fi continuate, până când locuitorii stațiunii, dar și vizitatorii acesteia, vor avea parte de condiții optime. Printre proiectele importante acesta a menționat construirea unui centru Wellness/SPA, investiții în zona pârtiei de schi „Lőrincz Zsigmond”, dar și reabilitarea Planului Înclinat, în măsura în care acest lucru va fi posibil.

     „Acum <<creionăm>> lista lucrărilor cu caracter de investiții pe care vrem să le executăm anul viitor. Vreau să văd care va fi rezultatul execuției bugetare pentru anul acesta și, în funcție de banii de care vom dispune pentru investiții anul viitor, vrem să executăm anumite lucrări. Pe de o parte reabilitarea aleilor și trotuarelor din centrul orașului, și aici mă refer la trotuarul care pleacă din fața clădirii vechi a Poștei, până la RCS – RDS, deci acea zonă de alee pietonală. Aleea din fața Galeriei de Artă, reabilitarea zonei cascadei, care este și un punct de atracție pentru turiștii care vin în orașul Covasna, să continuăm să dotăm orașul cu parcuri, bănci, coșuri de gunoi, începând de la zona Văii Zânelor, în zona UGSR (Uniunea Generală a Sindicatelor din România –n.red) din spatele Hotelului Montana, și în general partea de centru a orașului. Se pare că vom avea nevoie să achiziționăm o autoutilitară fiindcă cea pe care o avem în prezent este prea veche, s-a uzat atât moral cât și fizic, dacă vom avea bani vom mai face niște investiții și în zona pârtiei de schi, acolo am comandat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru terenul alăturat zonei de schi, și trebuie să îl plătim, și desigur, în funcție de banii pe care îi vom aveam la dispoziție, vom avea și alte lucrări. Dacă vom finaliza PUZ-ul în zona de lângă pârtia de schi, aș vrea să comandăm un studiu de fezabilitate pentru viitorul SPA/Wellness pe care vreau să îl avem în orașul Covasna. Trebuie să întocmim documentația tehnică în vederea construirii acestui SPA. Mai întâi trebuie să identificăm sursa de finanțare, aici purtăm discuții și cu Consiliul județean, vedem care sunt resursele noastre, eventual accesarea unor împrumuturi, dar într-o primă fază să avem PUZ-ul și să întocmim o documentație tehnică, un studiu de fezabilitate.” – a mai explicat edilul.

   Potrivit acestuia, posibilitatea reabilitării Planului Înclinat va fi discutată săptămâna viitoare în cadrul ședinței Consiliului județean Covasna: „În acest proiect de reabilitare a Planului Înclinat și a clarificării situației juridice se implică și Consiliul județean Covasna, și Primăria. Acum, chiar în ședința de Consiliu care va avea loc joi, 29 decembrie, vom avea o prezentare a situației juridice a terenului, a infrastructurii feroviare, a locomotivelor și vagoanelor. De acolo va rezulta care este situația actuală. Aștept să avem această documentație prin care ne este relevată situația juridică și în funcție de această situație, în colaborare cu Consiliul județean Covasna, sper să putem rezolva și această problemă, sau mai bine zis să ne folosim de această posibilitate de care dispune, potențial, orașul Covasna, pentru a promova turismul în oraș și în zonă.”

    Și pentru că Anul Nou se apropie cu pași repezi, noul primar al stațiunii Covasna le-a făcut o urare tuturor covăsnenilor: „În primul rând le urez sărbători fericite și un an plin de realizări, sănătate, și vreau să îi asigur că atâta timp cât eu voi mai conduce Primăria orașului Covasna, vom lucra să identificăm acele soluții și să le implementăm, pentru a le face viața mai bună și mai frumoasă.” Ioana Ardeleanu

Ioana Ardeleanu

Sursa: Mesagerul de Covasna - 28. decembreie 2016

 PRIMĂRIA ORAȘULUI COVASNA


Cod poștal: 525200

 Str. Piliske nr. 1. 

Județul Covasna 

RomâniaTelefon:

 

+40-267-340001

+40-267-340880

+40-267-341550Fax:

 

+40-267-342679Program de lucru:


Luni - Joi

7.30 - 16.00


Vineri

7.30 - 13.30 POMPIERII VOLUNTARI COVASNA


ÎN CAZ DE INCENDIU

 SUNAŢI LA


Telefon:

 

0267 340 612Trafic:


eXTReMe Tracker 


Copyright © 2013.   Toate drepturile rezervate                                                                                                                              Condiții de utilizare       |    Impressum